سد سردشت از نوع سنگریزه ای با هسته رسی است که دریاچه آن بیست و شش کیلومتر طول دارد و در ۱۳ کیلومتری جنوب شرقی این شهر احداث شده است. این سد که بر روی رودخانه کلاس (زاب) احداث شده به سبب وجود پوشش جنگلی در حاشیه آن جلوه های زیبایی خلق کرده است.
سد سَردَشت یا سد کولَسه، یک سد سنگریزه ای با هسته رسی است که در ۱۳ کیلومتری جنوب شرقی سردشت بر روی رودخانه کلاس (زاب کوچک) قرار دارد. هدف از اجرای آن تنظیم و مهار آبهای مرزی در حوضه کلاس و استفاده بهینه جهت تامین انرژی برق آبی است. مساحت دریاچه هفده کیلومتر مربع و طول دریاچه بیست و شش کیلومتر است. این دریاچه یکی از چشم اندازهای زیبای گردشگری استان آذربایجان غربی محسوب می شود.
مطالعات مقدماتی سد در سال ۱۳۷۸ توسط شرکت مهندسی مشاور مشانیر انجام شد و ساخت این سد از سال ۱۳۸۸ تا سال ۱۳۹۶ به طول انجامید. این سد ۱۱۲ متر ارتفاع و ۲۸۰ متر طول دارد. سد سردشت دارای نیروگاه برق آبی با ظرفیت ۱۵۰ مگاوات و توان تولید سالانه ۴۲۲ گیگاوات ساعت برق است. حجم مخزن آن ۳۸۷ میلیون مترمکعب است.
از حیاتی ترین کاربرد های این سد، تامین آب شرب شهرهای سردشت و ربط است. برداشت آب تصفیه خانه سردشت از قسمت ابتدایی سد انجام می شود و طرف دیگر سد که دارای عمق بیشتری بوده و به تاج سد نیز نزدیک تر است می تواند برای سایر فعالیت های اقتصادی مورد استفاده قرار گیرد. از دیگر ظرفیت های بسیار خوب سد سردشت قرار گرفتن سیزده روستا در حاشیه سد است که این آبادی ها می توانند به عنوان روستاهای هدف گردشگری در این منطقه معرفی شوند. هم اکنون سه روستای این شهرستان به عنوان روستای هدف گردشگری تعریف شده است.
رودخانه کلاس در استان آذربایجان غربی، شهرستان های پیرانشهر و سردشت، با طول ۱۸۰ کیلومتر (تا مرز ایران و عراق) جریان دارد. این رودخانه از کوه های ۲۷ کیلومتری شمال غربی پیرانشهر سرچشمه گرفته و به سوی جنوب شرقی روانه می شود. این رود پس از عبور از شرق پیرانشهر و کنار میرآباد و سپس شهرستان سردشت، در ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی سردشت با نام رودخانۀ زاب کوچک از مرز ایران و عراق می گذرد و در خاک کشور عراق به سدّ دوکان می ریزد. میانگین آبدهی سالانۀ این رودخانه ۱,۲۸۰ میلیون متر مکعب است.